Edwin Loos

Operations: Culinair adviseur

 

Na het afronden van de Middelbare Hotelschool in Heerlen in 1991 is Edwin zijn kook loopbaan begonnen in Kasteel Wittem als zelfstandig werkend kok bij één van de meest gerenommeerde restaurants van Nederland.

 

De jaren daaropvolgend doet Edwin ervaring op in michelinster-restaurants om vervolgens in 1997 als souschef in dienst te treden bij Kasteel Erenstein, één van de restaurants binnen het 'Oostwegel imperium'. In deze tijd staan effectiviteit en creativiteit voorop om het restaurant als top 50 zaak op de kaart te zetten.

In deze periode rondt Edwin ook cursussen af op het gebied van keukenmanagement en personeelsmanagement.

Ook wordt de cursus gastronomie afgerond bij de culinaire academie van de Heer Klosse waarbij het maken van wijn-spijs combinaties centraal staan.

Gedurende deze periodes neemt Edwin ook deel aan diverse wedstrijden waarbij hij ook regelmatig in de prijzen viel.

 

In 1999 komt dan de langverwachte benoeming tot chefkok bij Kasteel Erenstein na het vertrek van de toenmalige chef, en gedurende 5 jaar heeft Edwin er voor gezorgd dat keukenpercentages werden behaald onder de gestelde budgetten, heeft Edwin ondersteuning verleend met het samenstellen van de budgetten en het creëren van een organisatie waar mensen graag wilden werken en die als culinaire instantie meetelde binnen de top van Nederland.

 

Sinds 10 jaar is Edwin zelfstandig ondernemer die nog steeds invulling geeft aan zijn grote passie, het koken op sterniveau, maar daarnaast een grote expertise heeft opgezet op een breder gebied.

 

Zo heeft Edwin in 2007 op verzoek van een groot accountantskantoor twee restaurantkeukens geëvalueerd en deels gereorganiseerd en heeft hij voor een grote zorginstelling in Tilburg een zevental instellingskeukens geëvalueerd die over gingen op het à la carte koken voor bewoners van deze instelling.

Hierover heeft Edwin een uitgebreid rapport geschreven en advies uitgebracht aan de Raad van Bestuur van deze zorginstelling.

 

Ook heeft Edwin een groot aandeel in een groot project van een vereniging van vakantieparken in het binnen- en buitenland die in hun restaurants het principe "koken zonder kok" hebben geïmplementeerd.

 

Edwin's expertise ligt voornamelijk op het vlak van culinaire invulling of verandering van restaurantkaarten.

Het geven van wijn-spijs adviezen en het samenstellen van wijnkaarten.

Het effectueren van productielijnen met gebruikmaking van de allernieuwste kooktechnieken

Het begeleiden van en implementeren van de allernieuwste trends in horecabedrijven.